شنبه 4 آبان 1392 اقدامات اولیه و اساسی در هنگام بروز مسمومیت چیست ؟
1.مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم در اراک عهده دار پاسخ گویی به سوالات دارویی و موارد مسمومیت به صورت تلفنی می باشد.(تماس تلفنی با شماره 1490)
2.شما هموطن گرامی می توانید سوالات دارویی خود و همچنین نحوه برخورد با فرد مسموم پیش از رسیدن به مراکز درمانی را به صورت تلفنی از مراکز اطلاع رسانی داروها و سموم با شماره تلفن 1490 در میان بگذارید.
3.آیا می دانید 34 مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم در کل کشور با شماره تلفن 1490 مشغول به فعالیت می باشند؟
4.لحظات اولیه پس از بروز مسمومیت ، برای نجات فرد مسموم حیاتی می باشند. بلافاصله پس از برخورد با موارد مسمومیت با تلفن 1490 تماس بگیرید.
5.در صورت بروز مسمومیت پیش از هر اقدامی، جهت دریافت اطلاعات صحیح با 1490 و یا 115 تماس بگیرید.
6.وظیفه مهم مراکز اطلاع رسانی داروها و سموم، راهنمایی فرد مسموم یا همراهان وی، برای کنترل و کاهش عوارض ناشی از مسمومیت می باشد و نه درمان مسمومیت.
7.آیا می دانید اطلاعات ارائه شده توسط مراکز اطلاع رسانی داروها و سموم، در لحظات اولیه بروز مسمومیت ، می تواند نجات بخش جان بیمار باشد؟ در موارد بروز مسمومیت با 1490 تماس بگیرید.
8.مراکز اطلاع رسانی داروها و سموم با شماره تلفن 1490 راهنمای شما در لحظات اولیه بروز مسمومیت می باشند.
9.آیا می دانید اکثر مسمومیت های اتفاقی در کودکان زیر 5 سال و به علت عدم توجه والدین رخ می دهند؟
10.شایعترین علت بروز مسمومیت در جهان، مصرف داروها بیش از مقادیر درمانی می باشد.
11.دهان، شایعترین راه ورود سموم به بدن می باشد.
12.مهمترین راههای ورود سموم به بدن عبارتند از: راه خوراکی، تنفسی، پوستی و تزریقی.
13.ایجاد استفراغ در فرد مسموم، همیشه بهترین راه خارج کردن سم از بدن نیست و گاهی مانند مسمومیت با مواد نفتی ممکن است جان بیمار را به خطر بیندازد.
14.از خوراندن مایعات به فرد مسمومی که بیهوش می باشد، خودداری نمائید.
15.برخی از مسمومیت ها ممکن است عوارض ناگوار و جبران ناپذیری را در فرد مسموم ایجاد نمایند. بنابراین باید از بروز مسمومیت پیشگیری نمود.
16.با مصرف خودسرانه داروها بدون تجویز پزشک، سلامت خود را به خطر نیندازید.
17.مقادیر بالای برخی از داروهای به ظاهر کم خطر، می توانند برای فرد کشنده باشد.
18.خطرات ناشی از مسمومیت در کودکان، خانمهای باردار و افراد سالمند می تواند شدیدتر از دیگر افراد باشد.
19.آیا می دانید درمان مسمومیت ها و عوارض متعاقب آن سالانه هزینه سنگینی را بر جامعه تحمیل می نماید.
20.بروز برخی از مسمومیت ها با معلولیت ماندگار همراه هستند. در پیشگیری از بروز مسمومیت ها کوشا باشیم.
21.هرگز سعی نکنید با چشیدن و یا بوییدن یک ماده ناشناخته آن را شناسایی کنید
کلمات کليدي