يكشنبه 11 اسفند 1392 کدام یک از ترکیب‌های موجود در شوینده‌های شیمیایی آسیب زا به شمار میروند؟ دسته اول شوینده‌های شیمیایی هستند که دارای ترکیب‌های آمونیا (آمونیاک) بوده، مثل پاک‌کننده‌های شیشه و برخی براق‌کننده‌ها که ماده اصلی تشکیل دهنده آن‌ها آمونیا است. در اثر استفاده بیش از حد این مواد شیمیایی چشم، پوست، راه‌های تنفسی و ریه‌ها تحریک می‌شود.
البته میزان آسیب بستگی به غلظت میزان ماده محرک و فضایی دارد که افراد در آن محیط کار می‌کنند.دسته دوم ترکیبات آمونیوم است که در نرم‌کننده‌های حوله، لباس و برخی از ضدعفونی‌کننده‌ها موجود است که علاوه بر عوارض ذکر شده در خصوص آمونیاک این ماده شیمیایی باعث ضعف در سیستم ایمنی بدن می‌شود.

یکی دیگر از مواد سمی خطرناک که در انواع شوینده‌ها وجود دارد و در اثر استفاده بیش از حد از آن‌ها فرد دچار آسیب می‌شود ترکیب کلرین است. این ماده شیمیایی در مواد شوینده لباس و شوینده‌های ظروف، پاک‌کننده‌های سطوح سرامیکی وجود دارد و اثرات محرک و تخریبی در سطوح مخاطی بدن از جمله چشم و ریه، گلو، پوست و... برجا‌ می‌گذارد.

شاید این نوع محرک در افراد سالم عارضه ریوی واضحی نداشته باشد ولی در بیماران مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای ریوی خطرناک شمرده می‌شود که در تماس با کلرین ممکن است آسیب‌های جدی به آن‌ها وارد شود.